Grupp: Huvudforum

Några frågor om Bitcoinköp och Bitcoinbetalningar

0
Ogilla!
198
Gilla!
2020-12-01 20:19:59
Mitt första inlägg. :-)

Tjenare!

Jag har aldrig i hela mitt liv köpt någon kryptovaluta typ Bitcoin men har nu bestämt mig för att investera lite slantar i lite Bitcoin. Tänkte först göra ett testköp på en tusenlapp svenska pengar för att sedan varje månad lägga in 10K kronor i ett år tills jag uppnått dryga 120K kronor.
Jag vet riskerna med Bitcoin, och med kryptovaluta rent allmänt, så dessa behöver vi inte gå igenom. Största faran är väl att någon "hackar" mina hårdvaruplånböcker. Köpte en Trezor och en Ledger för något år sedan som jag brukar mjukvaruuppdatera någon gång per år.

Min första fråga är... vem har bäst kurs och lägst avgifter i Sverige och dessutom har bäst omdöme enl ex Trustpilot? Tänkte inledningsvis betala med kreditkort för att sedan göra banköverföring. Har inte tillgång till mobilt BankID (då jag inte ens äger en smartphone), dock vanligt BankID för stationär dator/laptop.

Är lite förvånad över vissa Bitcoinsäljare som ex Coinbase som enl Trustpilot har 10% nöjda kunder MEN 75% MISSNÖJDA kunder. Däremot har ju ex eToro och BTCX relativt nöjda kunder men jag vet inget om deras kurser och avgifter?

Är alltid lite försiktig med att skicka kopior av körkort/pass och ännu försiktigare med BankID då man inte vet om det företag man lämnar ut det till. Hitintills under mina 25 år inom datavärlden har jag bara använt mot min internetbank, skattemyndigheterna och Transportstyrelsen så vitt jag vet.

Min andra fråga är... kan man använda samma "betalningsadress" till många inbetalningar? Ska börja sälja en "produkt" under nästa år som kostar ca €5/$5 och för att slippa sitta och skapa hundratals, tusentals, kanske tiotusentals med adresser och manuellt sitta och maila dessa så tänkte jag lägga en EN betalningsadress på min websida som alla kan använda och sedan får de maila mig sitt namn och adress.

Men så satt jag och läste ett inlägg på

The Crypto Currency Forums: Can You Use the Same Bitcoin Address Twice?
https://thecryptocurrencyforums.com/can-you-use-the-same-bit
coin-address-twice/
Using a new address for every bitcoin transaction prevents users from tracking transactions through the Blockchain. This helps to maintain anonymity, which helps to protect users on both ends of Bitcoin transactions.
It also helps with security, as anyone trying to follow your exchanges around won’t be able to get the new private key to the new bitcoin address. You may have to expose your private key to make a transaction, and that could expose that bitcoin address to hackers and thieves.

Ärligt talat förstår jag inte att det skulle finnas större sannolikhet att få min Bitcoinhardwarewallet hackad för att jag använder samma betalningsadress till mängder med kunder? Någon som kan förklara detta?

Min tredje och avslutningsfråga som egentligen är en följdfråga på ovanstående... kan man se VEM som betalat? Dvs vet köparen vad han använt för betalningsadress så jag kan kolla att det just är HAN som betalat? Han kan naturligtvis vara en HON eller du får kalla mina presumtiva kunder vad du vill. :-)

Tacksam för svar! Det här kanske blev det längsta inlägg någon startat på detta forumet. :-)


Kolla gärna in min användarprofil :-)
Upp till toppen
Kommentera
Registrera dig som medlem

Varmt välkommen som medlem du också. Att registrera sig tar bara 30 sekunder. Medlemskapet kostar ingenting.

Som medlem på Kryptovalutor kan du:

  • Delta i diskussionerna och chatten
  • Gå med i och skapa privata forumgrupper
  • Skicka privata meddelanden till andra medlemmar

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.