Grupp: Huvudforum

Etherium

0
Ogilla!
104
Gilla!
2017-05-20 10:17:13
Etherium är ju en av de största inom kryptovalutabranschen och tidigare i år offentliggjordes information om flera stora företag som ställt sig bakom tekniken:

"Microsoft, Intel, Accenture, and more than two dozen banks and other companies have formed an alliance to use the Ethereum blockchain code."

http://www.zdnet.com/article/microsoft-intel-banks-form-enterprise-ethereum-blockchain-alliance/

Någon här som förstår hur Etherium fungerar och på ett enkelt kan förklara det för vanligt folk? Om man tycker Bitcoin är knepigt att förstå så känns Etherium än knepigare.

Om man har några olika kryptovalutor känns det hur som helst som en av de man borde ha ett par stycken av också... :)

// steverino


0
Ogilla!
100
Gilla!
2017-05-20 14:52:01
Enkelt förklara för vanligt folk?

LOL

Nej. :)

Någon kan det säkert. När jag försöker så fastnar jag i ett oändligt expanderande nät av ytterligare förklaringar. :)


0
Ogilla!
99
Gilla!
2017-05-22 10:42:58
Det är uppenbarligen fler som tycker den ser spännande ut. De senaste 24 timmarna har den ökat 50% i värde. Galet.


0
Ogilla!
105
Gilla!
2017-05-24 14:18:05
"Bitcoin may have more than doubled this year, but rival Ethereum is up 2000 percent. Here's why."

http://www.cnbc.com/2017/05/24/ethereum-price-bitcoin-rally.html

// steverino


0
Ogilla!
114
Gilla!
2017-05-24 15:14:23Precis som bitcoin är Ethereum byggt på en blockkedja där varje transaktion lagras på ett transparent vis, i en krypterad databas som är distribuerad bland systemets nätverk av användare. Detta gör blockkedjesystemen omöjliga att korrumpera och låter användare handla med varandra utan mellanhänder.

Ethereum är dock en mer öppen plattform än bitcoin, och saknar i sig själv funktioner men har i stället ett välutvecklat inbyggt programmeringsspråk som ger programmerare fria händer att inte bara skapa valutor, utan att skriva olika överenskommelser eller så kallade smarta kontrakt. Dessa smarta kontrakt har förmågan att genomföra och upprätthålla sig själva.

Med andra ord slipper man mellanhänder, som domare eller banker, för att genomdriva kontrakten.

Ett exempel kan vara vadslagning om utfallet av en fotbollsmatch. Kontraktet kan specificera att om en viss nyhetsbyrå rapporterar att lag A vunnit så går pengarna till spelare B och vice versa, och sedan även flytta över betalningen. Detta löser förtroendefrågan vid internethandel mellan främlingar.

En första officiell version av Ethereumplattformen släpptes nyligen och närmare tvåhundra "dappar" - decentraliserade appar - har redan skrivits. Det är allt ifrån den decentraliserade mikrobloggen Eth-Twitter (där ingen central auktoritet kan ta bort inlägg) till crowdsourcingplattformen Weifund och decentraliserad valövervakning.

Datajättar som IBM experimenterar med Ethereum som plattform för att kontrollera internet of things och Microsoft har underlättat för användning av Ethereum för sin molntjänst Azure. Många banker tittar på Ethereum som plattform och exempelvis JP Morgan har skapat ett verktyg, Masala, som underlättar för bankens interna databas att interagera med Ethereum.

För att finansiera utvecklingen av Ethereum har plattformen skapat sin egen valuta, ether, som används för att betala för transaktioner i nätverket. Och precis som hos bitcoin så används valutan även för att betala så kallade "miners" som löser blockkedjans matematiska krypteringsproblem och uppdaterar dess databas. Mängden ether ökar därför konstant - med runt 30 procent om året - men i motsats till bitcoin så har ether inget tak för mängden valuta (bitcoin kan inte överstiga 21 miljoner mynt).

I dag är Ethereum med sina drygt 5 800 noder, det vill säga datorer som upprätthåller blockkedjan, bitcoins största konkurrent. Bitcoin har runt 7 100 noder.

Men många i branschen ser inte nödvändigtvis bitcoin och Ethereum som rivaler. I stället kan de båda systemen samverka. Bitcoin kan tjäna på att ha en bättre plattform för smarta kontrakt och ether kan vinna nätverkseffekter.
0
Ogilla!
105
Gilla!
2017-05-24 21:16:37
Grymt bra sammanfattning Pansarmajoren - tack!


0
Ogilla!
83
Gilla!
2017-09-24 19:25:26
Bumpar denna då Pansarmajoren, precis som Steverino skrev här ovan, gjort en väldigt bra sammanfattning!


Upp till toppen
Kommentera
Registrera dig som medlem

Varmt välkommen som medlem du också. Att registrera sig tar bara 30 sekunder. Medlemskapet kostar ingenting.

Som medlem på Kryptovalutor kan du:

  • Delta i diskussionerna och chatten
  • Gå med i och skapa privata forumgrupper
  • Skicka privata meddelanden till andra medlemmar

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.