Grupp: Huvudforum

Sverige vs Argentina

0
Ogilla!
61
Gilla!
2017-09-12 10:18:19
Enligt artikeln nedan kommer det under oktober månad placeras ut 200 automater där man kan köpa Bitcoin och andra kryptovalutor (till en början Ethererum och Litecoin). I Argentina. Vet att det funnits bitcoin-automater i Sverige men har ingen aning om det finns kvar eller inte. Har i alla fall aldrig sett någon.

https://criptonoticias.com/cajeros-automaticos/argentina-contara-200-cajeros-bidireccionales-criptomonedas-fiat-octubre/#axzz4sRzCB9Eo

// steverino


0
Ogilla!
61
Gilla!
2017-09-12 10:21:40
Jag kollade upp automater i Sverige för någon vecka sedan, vad jag hittade då var att det endast funnits en i Stockholm för en tid sedan.
Nu verkar det dock bara vara ett växlingskontor, även det i Stockholm, som erbjuder växling sek-btc.

(la inte speciellt mycket tid på den här forskningen så uppgifterna kan vara missvisande)


0
Ogilla!
60
Gilla!
2017-09-12 10:26:41
Tycker det är konstigt att inte vi i Sverige som vanligtvis är så långt framme med att ta till oss nya trender ligger längre fram än vi gör när det gäller kryptovalutor. Eller så är det så att vi ligger längre fram än vad jag tror - bara det att man inte ser någonting ute i media och samhälle.

I Stockholm - som ju många gånger förklarats vara IT-Meckat i europa - borde det sedan länge vara möjligt att äta lunch, ta en fika, eller gå på bio, och betala med krypto...


0
Ogilla!
64
Gilla!
2017-09-12 10:34:34
Jag håller helt med dig där!

Sverige är dock aldrig längre fram än vad storebror USA är känner jag, och med det i åtanken så borde det kanske rassla till snart?

En annan sak är ju den psykologiska aspekten i det hela, jag brydde mig tex inte ett dugg om kryptos för dryga två veckor sedan, såg det inte, hörde knappt något om det. Jag höll mig till mina aktier och förstod inte hur mina vänner kunde satsa surt förvärvade medel på en "digital valuta"?!
Medias skriverier om BTCs enorma uppsving under sommaren var det som fick mig intresserad, nu ser jag kryptos överallt vart jag än tittar. :)

Kan vara lite samma effekt hos stat och bank här, snart ser dem, och då ser vi det överallt. hoppas!0
Ogilla!
62
Gilla!
2017-09-12 10:37:58
Hoppas du har rätt Andy; när vi väl omfamnar tekniken kanske det går vansinnigt snabbt. Det skulle vara roligt... :)


0
Ogilla!
59
Gilla!
2017-09-12 11:33:04
Jag spekulerar bara utefter min egna känsla, erfarenhet och sunda förnuft, saknar helt utbildning inom ekonomi eller psykologi, men ser helt klart ett tydligt samband mellan dessa två.

Jag tycker mig också se ett ständigt ökande missnöje bland det Svenska folket, men som vanligt när det kommer till svenskar så saknas ryggrad, man gnäller och klagar i tysthet istället, man vill inte sticka ut bland massorna utan samlas med likasinnade och söker "tröst".

Missnöjet växer dock ändå som sagt, och alternativen är få, jag tror vi kommer se en enorm ökning av röster på SD i nästa val, inte för att det nödvändigtvis är ett bättre alternativ eller att halva Sverige gått och blivit rasister, utan för att det är ett annat alternativ till det skräp vi haft en längre tid nu.

Här kommer också de psykologiska aspekterna som jag pratade om tidigare in, jag valde den anarkistiska vägen (om man nu måste sätta en rubrik på det), för ett par år sedan, det gör garanterat att jag ser missnöjet mer än medel-Svensson gör och därför tycker mig se en ökning av det, på samma sätt som med kryptos nu.

Men för att återkoppla den här ranten till kryptos, som det här forumet handlar om, så menar jag att kryptos kan och ÄR ett annat alternativ för många, som jag sagt innan så är det ett sätt att säga nej till stater och centraliserade organisationer, vi vill inte ha sånt skräp, vi kan göra det bättre själva, uppenbarligen.

Det politiska förtroendet minskar, och kunskapen om kryptos ökar (i dagsläget är kunskapen i stort sett obefintlig här), när dessa två linjer möter varandra så tar det fart, och det är väl det vi ser ute i världen nu, och det är därför vi bara är i början av detta och framförallt lever i väldigt spännande tider! :D


Upp till toppen
Kommentera
Registrera dig som medlem

Varmt välkommen som medlem du också. Att registrera sig tar bara 30 sekunder. Medlemskapet kostar ingenting.

Som medlem på Kryptovalutor kan du:

  • Delta i diskussionerna och chatten
  • Gå med i och skapa privata forumgrupper
  • Skicka privata meddelanden till andra medlemmar

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.