Grupp: Huvudforum

Populous - Potential till passiv inkomst?

0
Ogilla!
72
Gilla!
2017-09-11 12:30:43
Hej, alla! För er som är intresserade så tänkte jag pitcha Populous (PPT) affärsmodell då jag själv tror mycket på dem vill gärna dela med mig av framgångskoncept.

De flesta företagen failar pga låg likviditet, även om de har en produkt/service som är efterfrågad. De framgångsrika företagen löser oftast likviditetsdilemmat genom att sälja en andel av sina framtida inkomster för att få pengarna NU. Så man går till banken och säger "Jag kommer få x kronor om 3 månader, kan du låna mig y kronor så får du tillbaka y + en andel av x." Denna industrin är 30% av bankernas inkomster och är 3 biljoner (trillions) USD stor.

Så vad är det Populous erbjuder?
Populous kommer göra invoice-factoring på blockchain genom att låta vilket företag som helst, var som helst i världen, ladda upp sina invoices och låta token-hållare buda på dem. De flesta bankerna vill inte deala med SMEs (small/medium-sized enterprises) och har ett minimun på lånen de vill ge ut för att få ränta på. Populous eliminerar den barriären för SMEs genom att låta dem söka lån P2P (de använder den senaste och bästa metoden för att fastställa hur hälsosamt företaget är).
Kortfattat så eliminerar Populous en massa friktion som försvinner genom avgifter och de i dagsläget höga räntorna för lånen. Även den tidskrävande aspekten genom fysiska kontrakt och advokater försvinner i och med de smarta kontrakten som används och är själv-verkställande.

Dem sålde ut i sin pre-ico fas för 0,2 USD/PPT för ca 2 månader sen. Här kan ni se PPT prisutveckling: https://coinmarketcap.com/assets/populous/

Deras beta släpps i november och då kommer man kunna buda på invoices och tjäna passiv inkomst månadsvis. De har redan spikat en deal med Global Luxure Citizen på 1 miljard GBP och kommer ha gott om invoices att buda på. Fler kommer säkerligen :-)

Jag har pratat med teamet på deras slack-channel och de tänker att man kan förvänta sig mellan 2-6% månatligen för sitt lån beroende på företagets kreditvärdighet.

Det går i dagsläget endast att köpa populous på den decentraliserade exchangen https://etherdelta.com/ Många tycker den är klurig men ifall någon är intresserade kan jag göra en tutorial.

Whitepaper för detaljer:
http://populous.co/populous_whitepaper.pdf
Twitter:
https://twitter.com/BitPopulous


P.S. För de som gillar att drömma lite:
Populous vid 3,5 USD i nuläget har en market cap på 140 miljoner USD. Låt oss anta att de fortsätter vara framgångsrika i samma takt och tar över 0,5% av invoice-factoring industrin, vilket enligt mig är otroligt konservativ. Det hade gett dem en market cap på 15 miljarder USD, vilket är lägre än Ethereums market cap vid dagsläget. Låt säga att man köper populous 1000 populous för 3500 USD. Ifall de tar 0,5% kommer deras market cap upp i 15 miljarder US, det är cirka 100x. Priset är då 350 USD och dina populous som du köpte för 28'000 SEK är värda 2,8 miljoner SEK. Låt oss anta att du får de sämsta räntorna på 2% i månaden. Det lämnar dig med en passiv månadsinkomst på 56000 kronor, på en initial 28'000 investering.

Detta är såklart IFALL de lyckas tackla industrin. Teamet bakom är mycket viktigare än affärsmodellen och jag själv backar dem, framförallt CEO Steve Williams, helhjärtat.
Kom ihåg att göra er egna due diligence, och investera endast det ni kan förlora.

Lycka till!


0
Ogilla!
71
Gilla!
2017-09-11 13:10:11
Det här var väldigt intressant, tack för att du delar med dig broder!

Jag ska forska lite på egen hand men rent initialt känns det som en väldigt bra lösning! Vem gillar fakturor liksom?!


0
Ogilla!
43
Gilla!
2017-09-11 16:04:10
Coinen är ganska pumpad av cliff high o gänget.
De är starka förespråkare.
Bra iofs, men ökar prisrisken just nu.


0
Ogilla!
66
Gilla!
2017-09-12 10:35:53
Handlas den alltså bara på EtherDelta och Mercatox?

Blir intressant att se hur de presenterar sig när nya webbsidan lanseras.


0
Ogilla!
38
Gilla!
2017-12-15 17:09:01
Populous har ökat (över 700%) sen du skrev detta inlägg BrorDaniel! Helt galet :-O

Hade varit intressant och höra åsikter från andra som funderat runt denna token?


Upp till toppen
Kommentera
Registrera dig som medlem

Varmt välkommen som medlem du också. Att registrera sig tar bara 30 sekunder. Medlemskapet kostar ingenting.

Som medlem på Kryptovalutor kan du:

  • Delta i diskussionerna och chatten
  • Gå med i och skapa privata forumgrupper
  • Skicka privata meddelanden till andra medlemmar

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.